- Fonksiyonel Gıdalar
- Çevre ve Gıda Güvenliği
- Gıda ve Sağlık
- Gıda Kimyası
- Gıda ve Gastronomi
- Yiyecek İçecek İşletmeciliği
- Gastronomi Turizmi
- Gıda ve Beslenme
- Gıda Etiği
- Gıda Mevzuatı
- Helal Gıdalar
- Gıda Ekonomisi
- Gıda Mikrobiyolojisi ve Biyoteknolojisi
- Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler
- Geleneksel Gıdalar
- Yağ Teknolojisi
- Et Teknolojisi
- Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi
- Süt Teknolojisi
- Gıda Atıkları ve Değerlendirme Yöntemleri
- Gıda Katkı Maddeleri
- Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları
- Gıda Ambalajlama ve Yeni Teknikler
- Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
- Bitkisel Ürünler Üretim Teknolojisi
- Organik Tarım Ürünleri ve Değerlendirilmesi
- Hayvansal Ürünler Üretim Teknolojisi
- Gıda ve Sürdürülebilirlik
- Gıda Güvenliği ve Güvencesi
- Gıda Katkı, Kalıntı ve Bulaşanlar
- Coğrafi İşaretleme ve Coğrafi İşaretli Ürünler
- Endüstriyel Gıdalar ve Süreç Yönetimi
- Besin Destek Ürün Grupları
- Diyet Ürün Sektörü
- Ar-Ge ve Patentleme Süreçleri
- Standart Gıda Üretim Süreçleri
- Gıda Analiz Tekniklerinde Yeni Yöntemler